OVER POP-UP BY SUUZ
Mijn PILATES verhaal
Na de geboorte van mijn dochter vond ik dat ik wat moest gaan doen om mijn lichaam te laten herstellen van de zwangerschap en bevalling. Een vriendin nam mij mee naar mijn eerste pilates les. Ik weet nog goed dat ik niks snapte van de oefeningen, maar het wel heel leuk vond om te doen. Wat me nog het meest is bijgebleven was het gevoel in mijn lichaam aan het eind van de les. Ik voelde gewoon dat dit echt goed voor mijn lichaam zou zijn.
En dat is wel gebleken. Ik was namelijk al snel weer in verwachting van mijn tweede kind (na 9 maanden) en voor mijn gevoel nog niet volledig hersteld. Ik wist inmiddels hoe zwaar het is voor een lichaam om een kind te dragen, dus dat vond ik fysiek best een uitdaging.
Mijn besluit stond daarom vast: ik zou zo lang mogelijk pilates blijven doen om soepel te blijven. Natuurlijk werden de oefeningen aangepast aan mijn zwangere lijf maar op deze manier heb ik tot 34 weken zwangerschap mijn lichaam getraind, mijn schouders, benen en rug soepel gehouden.
Na de bevalling van mijn zoontje heb ik een paar maanden niet getraind maar toen ik eenmaal begon, ben ik fanatiek voor 2x per week gegaan. Elke week voelde ik mijn lichaam soepeler worden en ik kwam langzaam terug naar mijn oude vertrouwde lichaamshouding.
Toen er in de studio waar ik trainde een vacature vrij kwam, was de baan mij op het lijf geschreven en kon een opleiding tot pilatesdocent natuurlijk niet uitblijven. Tijdens de eerste opleiding leerde ik de technieken en theorie die horen bij pilates. De oefeningen zijn goed doordacht en met elke actie streef je naar een sterker en soepeler lichaam dat in balans is.
Dit was het begin van mijn pilatescarrière. Inmiddels ben ik diverse opleidingen en workshops verder en geef ik les met allerlei pilates “props”, zoals de magic circle, kleine en grote bal, pilatesstick en elastieken. Zo is mijn repertoire aan oefeningen enorm gegroeid!
Je bent nooit uitgeleerd, als trainer niet, maar ook als deelnemer niet en dat maakt het zo ontzettend leuk om die progressie te voelen in je lijf en te zien bij de deelnemers.